Kontopunkt 1536x975

Kontorpunkt feirer 30 år!

I 1991 ble far- og datter bedriften Papir og Renhold AS stiftet i Måløy kommune. Til tross for nytt navn og salg som har gått fra toalettpapir til digitale sikkerhetsløsninger, er bedriftens mantra det samme: ekte arbeidsglede.

I Måløy sentrum og samlokalisert med Fjordenes Tidende finner vi Inventum Kontorpunkt. Vi slår av en hyggelig prat med daglig leder Bjørnar Hjertenes, og får vite litt om bakgrunnen til selskapet.

Bjørnar jobbet tidligere for skipsforhandleren Molden Supply som leverte proviant og utstyr til fiskeflåten. Etterhvert som fiskeflåtens behov økte, kjøpte Molden Supply opp Papir og Renhold, Måløy Kontorsenter, og fusjonerte med HR Kontor i 2015. Nå leverer de altså kort og godt – alt til kontoret.

For å få et lite innblikk i Kontorpunkt sin hverdag, stiller vi Bjørnar et lite knippe spørsmål.

Har du noen gode minner fra tiden i Kontorpunkt?
– Det er vanskelig å dra frem spesifikke situasjoner, men jeg synes vi har en fantastisk fin arbeidsdag med gode kolleger som trives med jobben. For oss er det er viktig at man ikke gruer seg til jobb på mandag, men heller gleder seg til å ta fatt på en ny uke. Her er vi mennesker som trives, vokser og har en fantastisk fin arbeidsplass.

Husker du noen morsomme situasjoner med kunder?
– Vel… Vi hadde i utgangspunkt en ganske forferdelig situasjon en gang, som heldigvis endte opp med å bli morsom. Vi kulle levere noen store, flotte, ferdigmonterte skap på kontoret hos en kunde. Disse ble pakket ut midt i kontorlandskapet blant kundens ansatte.

Da den første pakken ble åpnet, raste hele innholdet ut og smalt rett i gulvet. Det fremsto nærmest som et flatpakket IKEA-møbelsett på kundens gulv. Det samme skjedde med pakke nummer to, tre og fire foran kundens skuelystne ansatte. Det hele ble litt svett og flaut underveis. Det viste seg til slutt at sjåføren hadde hatt en uheldig bråbrems på veien.. Det endte heldigvis godt, kunden tok det hele med humør, og vi fikk erstattet de “flatpakkede” skapene.

Hvordan har utviklingen innen deres fagfelt vært siden du startet?
– Den har vært stor, for å si det mildt. Da vi tok over her, solgte vi kun kontorrekvisita, vaskemiddel og tørkepapir. Nå leverer vi jo kontormøbler, interaktive skjermer, videokonferanseløsninger og avanserte kontormaskiner. I dag er det også mange trådløse løsninger, og det er der utviklingen har gått raskest. Blant annet sikkerhetsløsninger rundt digital signering som skal følge det nye GDPR reglementet. Vi har egentlig gått fra å selge ting som toalettpapir – til å selge løsninger rundt sikkerhet og datateknologi.

Er det noen av de ansatte du ønsker å trekke frem i rampelyset?
– Alle ansatte hos oss er verdsatt, men jeg tror vi alle setter spesielt stor pris på Jorun Kjenes som har vært her i 25 år. Hun har vært med helt siden faren grunnla Papir og Renhold i 1991.

Hva betyr Kontorpunkt for lokalsamfunnet i Måløy?
– Jeg håper og tror det betyr ganske mye. Vi er en stor leverandør mot bedrifter i området og prøver å holde god dialog med dem. Vi sponser selvsagt også det lokale fotballaget og prøver å bidra til lokalsamfunnet med konkurransegevinster og god service når ting haster.

Har dere noen hyggelige tradisjoner og fellesarrangementer?
– Vi pleier å ha fast fredagslunsj hvor bedriften spanderer en felles varm lunsj. Alles favoritt er når Jorun lager lunsj hjemme og serverer til oss. Ellers er det også mye gode lokale kafeer og restauranter som vi pleier å bestille fra.

Hva gir deg og dine kolleger ekte arbeidsglede?
– Jeg vil si at for oss er det å glede seg over de små tingene i hverdagen. Det å ha givende arbeidsdager med variert og spennende innhold. Hos oss er det stort sett slik at alle har ganske varierte oppgaver, så ingen dag blir lik.

Vi takker Bjørnar så mye for praten, og gratulerer Kontorpunkt så mye med 30-års jubileet!