O Jul Cover

O jul med din arbeidsglede

Uteblir julestemningen på arbeidsplassen? Her er noen enkle tips til hvordan man kan gjøre førjulstiden til årets høydepunkt! Det er bare å sette i gang, for dette er ideer som alle ansatte kan ta initiativ til å gjennomføre.

 

Pynt til jul

Det finnes en rekke fordeler med å skape litt kos i perioden frem mot jul. Ikke bare gir det god stemning, det kan også skape et sterkere samhold blant de ansatte. Samtidig er det viktig at de ansatte ikke føler seg tvunget til å delta på juleaktiviteter – pass heller på at alle føler seg inkludert og skap en jul som passer dere. Man bør også unngå å skape forstyrrelser i arbeidsmiljøet. Pynten skal bør først og fremst være til glede for de aller fleste.

O Jul Med Din Gettyimages 1272297724 170667a

Et ekstra morsomt påfunn kan kanskje være å gjenskape kontoret i pepperkakeform, med seigmenn som representerer de ansatte? Akkurat som hjemme! Også spiser man opp byggverket før juleferien. Hvis man har hjerte til det, selvsagt.

Våre leverandører tilbyr et hav av julepynt av ulik sort, i tillegg til nydelige søtsaker som ingen kan si nei til.

 

Julemusikk

For alle som er glade i musikk er det å sette sammen en egen spilleliste fylt med god og stemningsfull julemusikk et godt tips! Men ikke glem at spillelisten skal være for alle ansatte. Om du holder deg til kun en type musikk vil det fort bli slitsomt å høre på i lengden. Forsøk derfor å hente inn alles julefavoritter slik at spillelisten blir så innholdsrik og variert som overhodet mulig. Hvis flere av medarbeiderne bruker samme musikkstrømmetjeneste, kan man gjøre spillelisten tilgjengelig og redigerbar for alle. På den måten kan alle bidra!

PS! Hvis du ønsker å komme til dekket bord, har vi også en spilleliste for ekte arbeidsglede hos Spotify som nå er oppdatert med julelåter.

 

Secret santa

Hvem sier vel nei til en ekstra julegave? Secret Santa er en enkel, men svært underholdende gaveordning som ofte garanterer en god latter! Her er det et par ting man må tenke på: Først og fremst bør man sette et felles maksbeløp på gavene man skal kjøpe (eller lage, da, om man vil). Deretter skriver man ned alle ansattes navn på hver sin papirlapp og legger dem i en bolle. Send så bollen rundt og la alle trekke en lapp hver. Personen man trekker blir den heldige mottakeren av din gave! Poenget med ordningen er at alt skal holdes hemmelig. Det vil si at du ikke skal vite hvem som er din «julenisse».

Dette er også en god anledning til å bli bedre kjent med dine medarbeidere. Prøv å dra ut hint om hva deres hobbyer og interesser er, uten å avsløre at det er nettopp deg som er deres julenisse.

 

Rampenissen flytter inn

Hva skaper vel mer spenning og glede enn en rampete og uforutsigbar nisse på kontoret? Her kan man være kreativ og finne på nye morsomme sprell hver dag. Kanskje rampenissen har laget snøengler i mel på pauserommet? Eller kanskje han har vært freidig og sølt ketchup på veggene? Hvis nissen er av den ekstra rampete sorten, kan han kanskje også være freidig nok til å skylle seigmenn i vann og deretter rulle de i salt? Bare fantasien setter grenser for spøk og julemoro på kontoret.

 

Santa Doll With Porridge With Butter And Cinnamon At The Kitchen Bench

 

Julelunsj og grøt med mandel

Gå inn i den siste førjulsperioden med en skikkelig hyggelig julelunsj! For her finner vi en god, gammel tradisjon i å skrelle en mandel og gjemme denne i julegrøten. Den som er så heldig å finne den vinner julepremien. Den ekstra spenningen og de gode smakene gir en flott avslutning mot juleferien.

 

Støtte et veldedig formål

La alle på kontoret være med i en demokratisk og hyggelig avstemning om hvilket veldedig formål dere ønsker å støtte denne julen. Kanskje firmagave-budsjettet heller kan brukes til glede for noen andre? Som vi alle vet er en av livets største gleder å gi. Så hvorfor ikke gi noe sammen?

Vi i Inventum ønsker deg en trygg og gledelig jul!