Kaffemaskin_på_jobb_hvit_kaffekopp_med_kaffebønner_kaffemaskin

Velg riktig kaffemaskin på kontoret

En-koppløsninger
Dette kalles også friskbryggere eller «vending machines». Hovedprinsippet er at man trykker på knappen og får nybrygget kaffe rett i koppen. Kaffen kan være hele bønner som males i forbindelse med tilberedning eller ferdig malt kaffe.

Traktere
Her er prinsippet at man trakter en viss mengde over i en kolbe eller termokanne og forsyner seg etterpå. Når mange skal ha kaffe på en gang er dette meget effektivt.

Kapsel- eller podsmaskiner
Denne varianten å lage kaffe på er det samme som for friskbryggere, selv om teknologien er annerledes. Man plasserer koppen, trykker på en knapp og maskinen lager det produktet man har valgt. Kaffen befinner seg inni små kapsler eller pods som føres inn i maskinen, og oppvarmet vann presses gjennom kapselen under høyt trykk og leverer kaffe i koppen.

Instantmaskiner
Her tilsettes vann til kaffeekstrakt. Det er samme prisnipp som for enkoppsmaskiner og mange av instantløsningene tilbyr melkebaserte kaffedrikker som cappuccino og caffé latte i tillegg til sjokolade og tevann.

Friskbryggere – kaffemaskiner
Det finnes en rekke ulike løsninger som gjør det samme som friskbryggere, traktere eller espressomaskiner. De kan ha innebygd tank, porsjonere én og én kopp og har mulighet for tapping i kolbe eller termos. Dette kan være espressomaskiner med en eller to kaffekverner med innebygd melkesteamer som kan lage et utall drikker. Man kan få uttak for manuell steaming, automatiske vaskeprogram og telleverk.