Hjem / Artikler / Møterom / Videokonferanse

Videokonferanse

Skrevet av: Inventum

Publisert: 10.08.16 - Sist oppdatert: 25.07.18

Videokonferanse er en sanntid forbindelse mellom to eller flere fysiske steder der det er mulig å møte hvem som helst, og når som helst, med en opplevelse som er så livaktig og naturtro at det føles som om alle er i samme rom, selv om deltakerne er milevis fra hverandre.

Gjennom høyoppløselig bilde og lyd med mulighet for å dele dokumenter, åpnes døren til å benytte tiden mer effektivt og fjerne geografiske barrierer. Delta i videomøter fra møterommet, kontoret, hjemme eller fra hytta og utnytt tiden din til det fulle. Hvilken betyd-ning har dette for din virksomhet? Den typiske videokonferansekunden reduserer reisene med 30 % eller mer, og det gir betydelige besparelser. Kostnader er selvsagt bare ett element og omfatter også økt produktivitet, større miljøansvar og bedrer balansen mellom arbeid og fritid.


Gode videomøter?

Skytjeneste:
En fleksibel skytjeneste som lar alle brukere koble seg inn i video-møtet, fra enheten de har tilgjengelig, er å foretrekke. En slik tjeneste setter mindre krav til bruk av båndbredde og man unngår dyre investeringer i servere og drift. I tillegg får man bedre kompati-blitet mot videokonferansesystemet og andre program-varer som Skype for Business (Lync), Skype, lesebrett, laptop osv. Da skytjenesten ofte støtter alle typer enheter er det derfor viktigere å fokusere på å delta fra riktig type enhet ut i fra behovet.

 

Møterom med videokonferanse (2 til 20 personer):
Er man flere personer som skal delta foretrekkes et videokonferanse-system da det sikrer høy kvalitet ved å få alle deltakerne med i ett og samme bilde, samt at lyd og visningsflate for deling av dokumenter er av riktig utforming.

 

Software-klienter på datamaskin (1 til 2 personer):
Skal du delta i et videomøte alene fra kontoret eller med en kollega anbefaler vi å benytte en datamaskin som benytter en egen klient eller som viser videomøtet rett i nettleseren (webRTC). Her anbefaler vi et godt kamera (innebygget eller USB), samt headset for tale.

 

App’er på lesebrett og smarttelefoner (1 person):
Er du først ute og reiser med toget, eller sitter på hytta eller flyplassen, er det enkelt å finne frem lesebrettet og koble seg med i videomøtet. Vi anbefaler også å benytte et headset for bedre lyd.

Anbefalte saker:

Lys_på_arbeidsplassen_skjerm_dame

Ti ting du bør vite om belysning på arbeidsplassen

Arbeidsplassbelysning er mye viktigere enn folk flest tror. ...
Inventum Rogaland Ansatte

Bli kjent med Inventum Rogaland Tre og Stål

Familiebedrift Inventum Rogaland Tre og Stål har en ...
Inventum Nordmore Alle Ansatte

Bli kjent med Inventum Nordmøre

Jubileumsår for Inventum Nordmøre I år feirer Inventum ...
Velg Riktig Kaffemaskin Inventumkjeden

Kaffe på jobb? Slik velger du kaffemaskin til bedriften

Står du overfor valget om hvilken kaffeløsning som ...