Hjem  >  Hjem  >  Ergonomisk kontorstol

Kategori

Ergonomisk kontorstol

Ergonomisk kontorstol

Det kritiske valget av ergonomisk kontorstol

Hvor mye tid du og jeg sitter og jobber på en stol i løpet av våre liv varierer. Men at flere av oss bruker atskillige år sittende er det ingen tvil om – derfor er også viktigheten av å velge en god ergonomisk kontorstol så kritisk.
Vi i Inventumkjeden vet at ergonomiske kontorstoler vil øke komfort, motivasjon og velvære på arbeidsplassen. Vi vet også at man med den riktige ergonomiske kontorstolen vil kunne redusere muligheten for slitasjeskader på rygg, skulder m.m. 

Inventumkjeden tilbyr et bredt utvalg av ergonomiske kontorstoler. Vi har både enklere og mer avanserte varianter av ergonomiske kontorstoler. Kombinasjonen av funksjonalitet og design er viktig for oss.

Mer produktivitet

Vi har ergonomiske kontorstoler i ulike materialer, og i valget av disse må du ta hensyn til slitestyrke og komfort. Videre så tilbyr vi ergonomiske kontorstoler i ulike farger utover de vanlige fargene som ofte er grå og sort. 

Som vi skal komme tilbake til så er det flere årsaker til at det er så viktig å velge en passende ergonomisk kontorstol.

De viktigste stikkordene er som nevnt helse, komfort og produktivitet. Et riktig valg av ergonomisk kontorstol vil jo ikke bare redusere muligheten for slitasjeskader, men den vil også øke produktiviteten. 

Til tross for dette finnes det fortsatt bedrifter som ønsker å være kostnadsbevisste ved å å velge billige løsninger. Men undersøkelser peker på ergonomiske kontorstoler som en  vesentlig forutsetning for medarbeidere til å gjøre en produktiv jobb.

Man tilbringer mye tid i sin ergonomiske kontorstol, og man ønsker å være mer produktiv i et sunt miljø. Med fokus på ergonomi på kontoret, økes produktiviteten. En ergonomisk kontorstol vil redusere repeterende bevegelser, hjelpe deg med å forbedre din fysiske holdning, forenkle sittestillingen og forårsake mindre fysisk anstrengelse for den ansatte.
Med mer effektivitet, blir det mer produktivitet!

Med en god ergonomisk kontorstol vil man kunne skreddersy sin arbeidsstilling i forhold til ulike aktiviteter og til forskjellige kroppstyper. Med en god ergonomisk kontorstol vil man med de rette justeringene oppleve at produktet fungerer over lang tid, samtidig som det er like komfortabelt og anvendelig. 

HMS

Når en bedrift eller organisasjon velger en god ergonomisk kontorstol viser man at man tar medarbeiderens helse på alvor. En kvalitetsfokusert bedrift vil alltid være en attraktiv arbeidsgiver og en attraktiv samarbeidspartner.

Ergonomi på arbeidsplassen henviser til at man tilpasser aktivitetene for å optimalisere helse, sikkerhet, komfort og produktivitet. Da bruker man virkemidler som for eksempel en ergonomisk kontorstol.
Det er viktig å forstå innstillingene når man sitter på sin ergonmiske kontorstol. Begynn alltid med å stille inn stolen. Benytt innstillingsmulighetene til regulere innstilling til din ønskede sittestilling. Man bør sitte balansert på stolen, og så må man, som vi er inne på variere måten man sitter på ved å justere innstillingene. Ta en titt på bruksanvisningen før du tar i bruk din ergonomiske kontorstol. Det er et viktig kriterie for en ergonomisk kontorstol at den er brukervennlig.

Hvordan velger du riktig stol hos Inventumkjeden?

Som vi har skrevet over vil det å velge en ergonomisk kontorstol være noe som både kropp og hode setter pris på. Varierte og tilpassede sittestillinger hjelper deg å jobbe bedre, samtidig som det er helseforebyggende.

Vi oppfordrer deg til å bruke god tid sammen med oss til å finne den ergonomiske kontorstolen som er riktig for deg.

Tid i stolen

Vil tiden du bruker i din ergonomiske kontorstol bety noe for valget av stol?

Om du er en av de som bruker store deler av dagen på rompa, så er det ekstra viktig å stille høye krav til en ergonomisk kontorstol.

Om du bare sitter i noen få timer i uka er kravet lavere. Likevel er det viktig at man ikke faller for fristelsen å gå for en kontorstol som ikke er ergonomisk.
Noen bedrifter og organisasjoner har fleksible kontorplasser, det gjør at man bør velge en fleksibel ergonomisk kontorstol til sitt behov.

Vi har gjort noen enkle vurderinger under:Grad 1: En ergonomisk kontorstol med enkle tilpasninger.

Grad 2: Komfortabel ergonomisk kontorstol med normale funksjoner.
Grad 3: Solide ergonomiske kontorstoler med avanserte funksjoner.
Grad 4: Våre aller beste ergonomiske kontorstoler med fokus på mye slitasje over tid. Her er komfort og moderne design viktig. Disse egner seg i posisjoner der man skal sitte lenger over tid.

Ergonomiske tilpasninger 

Alle ergonomiske kontorstoler har funksjoner der man kan stille inn stolen etter ens høyde og ønskede sittestilling. 

Noen av de funksjonene er ergonomisk kontorstol bør inneha er:

Vinkelen på setet – tilpasses vinkelen på hoften
Høyden på setet – tilpasses benlengde
Høyden på ryggen – tilpasses rygglengde
Dybden på setet – tilpasses lårlengde 

Alle disse tilpasningene er avgjørende for at den ergonomiske kontorstolen skal fungere som tiltenkt, og det er jo dette som gjør at vi kan ha riktig rygg- og skulderstilling samt holde blodsirkulasjonen i beina i gang.

I Aftenposten, 15. januar 2018 forteller man om viktigheten av valg av ergonomisk kontorstol, enten det er til hjemmekontoret eller den opprinnelige arbeidsplassen.
Artikkelen ramser opp syv konkrete råd for valg av ergonomisk kontorstol:

  • God ryggstøtte – kontorstolen skal følge kroppen, ikke omvendt.
  • Enkel høydejustering – tilpasset føttenes plassering på gulvet og hofteleddet i forhold til kneleddet.
  • Mulighet for å justere setedybde – 3-4 fingres avstand fra setekant til knehasene
  • Hjul på stolen – mer fleksibilitet i bruk og unngår uheldige arbeidsstillinger
  • Hvile for føttene – riktig høydejustering 
  • Armlener – forebygging av nakke- og skulderplager
  • Stoff eller tekstiler som puster – komfort og behagelig arbeidsdag

Andre mekanismer

En ergonomisk kontorstol vil kunne stimulere til bevegelse. Den vil være i stand til å endre din sittestilling kontinuerlig gjennom arbeidsdagen.Ergonomiske kontorstoler med innebygd synkronmekanisme vil føre til en fleksibel arbeidsstilling som bidrar til riktig variasjon for rygg og skuldre, samt økt blodsirkulasjon i kroppen.

Noen mekanismer som vi mener det er lurt å ta en ekstra kikk på er:

Freefloat – med denne så kan ryggen vippes bakover og setet vippes fremover. Bra for rygg, skuldre og blodsirkulasjon.

Gyngefunksjon og synkronisering – forskjellig bevegelse på ryggstøtte i forhold til sete tilpasset ditt behov. 

Design, form og farge

De fleste av våre kunder velger grå eller sort farge når de skal kjøpe ergonomisk kontorstol.

Er du en av de som ønsker en annen farge? Inventumkjeden har et rikt utvalg om du ønsker ergonomisk kontorstol i andre farger eller materialer.
Vi tilbyr kunstskinn, luftige stoler, forskjellige tekstiler m.m. Det som er viktig er at du finner en ergonomisk kontorstol som er tilpasset ditt kontormiljø og interiør. Du finner kontorstoler som kan passe i moderne innovasjonsbedrifter, i tradisjonelle offentlig kontorbygg, eller på hjemmekontoret.

Arbeidsmiljø

Å velge en god og ergonomisk kontorstol er kritisk for din komfort og produktivitet gjennom arbeidsdagen. Når du velger ergonomisk kontorstol er det viktig å se på hvem og hvor mange som skal bruke den, hvor mye man skal bruke den, og til hva man skal bruke den.

Begrepet ergonomi referer gjerne til at man tilrettelegger arbeidsmiljøet for å redusere risikoen for helseplager, forbedre trivselen og stimulere produktiviteten. Ergonomiske kontorstoler leveres gjerne med fleksibel sitte- og vippefunksjon, men husk på de andre funksjonene også! Justerbar vippemotstand, justerbar setedybde, justerbare armlener og ekstra korsryggstøtte er funksjoner som bidrar til å skape en ergonomisk kontorstol til et helseforebyggende produkt. Hvor ergonomisk en ergonomisk kontorstol er gradert etter hvor mange justeringer som er mulig å foreta. Husk at det bør være enkelt å justere en for å sikre at funksjonene blir brukt. 

Vi sitter i dag på rompa dag ut og dag inn. De fleste arbeidende sitter i dag mer enn halve arbeidsdagen i Norge. Stillesittingen gir oss stadig flere fysiske utfordringer, og den prosentvise økningen av sykefravær forbundet med skjelett og muskelplager øker. For mange er dette langvarige skader i rygg, skulder og nakke som igjen vil føre til belastninger både for den det gjelder, men også for arbeidslivet generelt. Det er ekstremt viktig at man tar spørsmålet om ergonomi på arbeidsplassen på alvor. 

Derfor er det så viktig at man velger en ergonomisk kontorstol som fungerer for deg.

Inventumkjeden tilbyr et bredt utvalg av ergonomiske kontorstoler og våre medarbeidere er beredt til å hjelpe deg med alle spørsmål omkring dette.