Hjem  >  Hjem  >  Konferansebord

Kategori

Konferansebord

Konferansebord

Valg av konferansebord styres av en hel del ulike kriterier. Det man først og fremst må tenke på før man velger  konferansebord er hvilken funksjon det skal ha. Det er jo først og fremst et midtpunkt for møter og gode samtaler.

Et pent konferansebord gir et riktig utgangspunkt for møter samarbeidspartnere eller kunder.

Men hvilke andre egenskaper skal et konferansebord ha?
Hvilken størrelse og hvilken form skal konferansebordet ha, hvordan ser interiøret ellers ut i rommet, og ønsker du flere små konferansebord eller et stort konferansebord?

Disse kriteriene må man tenke på når man skal gjøre valg av konferansebord.

Det er også detaljer som at man i møterommet/fellesarealet må ha plass til å kunne strekke på beina og gå omkring dette konferansebordet. Videre må man kunne tilpasse elektronikk og strømuttak til møtedeltakerne.

Videre har man konferansebord med overflater som er tilpasset utfordringer med akustikk og lyd i møterommene.
Eller er man opptatt av å ha konferansebord med overflater som er designet til å tåle vann- og matsøl. Vi skal nå se nærmere på flere av disse kriteriene og komme med noen tips om hva man skal vurdere ved valg av konferansebord.

Møterommets form og design

Et konferansebord er som nevnt det sentrale midtpunktet i et møterom. Og et møterom bør alltid ha en profil og et interiør som reflekterer bedriftens identitet og profil, samt skape et miljø for inspirasjon. Gjennom fleksibilitet og gode løsninger kan vi Inventum skape ditt skreddersydde møterom med våre tilpassede konferansebord.

Vårt brede sortiment av ulike konferansebord vil passe de fleste miljøer, enten det er kontorer eller andre samlingsrom. Hos oss finner du klassiske og moderne varianter av konferansebord. 

Å skape gode funksjonelle møterom med tilpassede konferansebord er nødvendig for å skape gode arbeidsdager med samhandling. Det er ikke tvil om at lyse fine lokaler med riktige konferansemøbler skaper entusiasme og kreativitet. Og samlingspunktet er konferansebordet.

For å skape den riktige atmosfæren må man også definere anledningene og hvilke møter man har. Noen ganger skal møterommet være til en bestemt aktivitet, mens de fleste ønsker et fleksibelt konferanserom. Det stiller også krav til hvilken variant av konferansebord man skal velge.

Firkantet bord

Mange velger firkantede konferansebord på grunn av fleksibiliteten. De er enkle å flytte og kan settes sammen til ulike former og grupperinger. Hestesko, langbord og små gruppebord er enkle varianter av konferansebord som ofte blir benyttet, og som vi i Inventum leverer.

Ved konferanser med presentasjoner, informasjonsmøter og foredragsholdere er også firkantede konferansebord praktiske. Da kan man snu konferansebordet slik at alle kan sitte med ansiktet vendt mot foredragsholder eller der informasjon kommer fra.

Runde konferansebord

Som nevnt så er det møterommets utseende og visjonen for møtevirksomheten som bestemmer hvilket konferansebord som passer inn. Et rundt konferansebord passer i kreative møter der man krever samhandling mellom alle deltakerne. Man får bedre kontakt og dynamikk, og ikke minst så blir alle deltakerne like synlige og hørbare rundt konferansebordet. 

Om man har begrenset plass eller ønsker å benytte konferanserommet til ulike møter, så fungerer ikke runde konferansebord like godt.

Det aller mest viktige med et rundt konferansebord er likevel fellesskapsfølelsen det gir, synes vi. Videre så gir det en følelse av likeverdighet og demokrati. Runde konferansebord er i så måte ideelle for kreative bedrifter. 

Ståbord

Innenfor kategorien konferansebord har man også ståbord. Disse er ofte et supplement i større fellesområder eller i resepsjonsområder. Disse både krever og gi mer energi til deltakerne. Videre får man mer fart i både tankevirksomhet og fremdrift når man står ved denne type konferansebord.

Rundt et ståbord er det mer dynamikk og aktivitet. Disse konferansebordene benyttes ofte under impulsive møter eller møter som er ment å ta kortere tid.
Det er aldri tid for å bli passiv eller tilbakelent rundt et ståbord, og det krever at man er proaktiv og engasjert. Vi anbefaler alle bedrifter å ha ståbord som en del av deres inventar.
Det er også alltid tid til en kort prat, en kopp kaffe eller et ad hoc-møte rundt disse konferansebordene!
Så for lyn-møter så er et ståbord det aller beste konferansebordet!

Hvilket konferansebord passer for oss?

Når man skal velge konferansebord så er det først og fremst omfanget på bedriften eller organisasjonen og dens aktiviteter det kommer an på.

De fleste bedrifter legger opp til samarbeid og teamwork, og for å få til dette må man ha ulike møterom og konferansebord. Ofte kan det være fornuftig med flere mindre ståbord eller runde bord, enn ett veldig stort konferansebord. Enkelte steder sier man ja takk begge deler.

Uansett så velger vel de aller fleste bedrifter å ha minimum ett stort møterom for både interne og eksterne møter – og da kreves uansett et konferansebord som kan samle en administrasjon eller lignende.

Mellomstore til store bedrifter og organisasjoner har jo gjerne flere møterom og møtepunkter. Da er det viktig å finne den riktige balansen av antall konferansebord og størrelsen på disse, og det som avgjør det er aktiviteten til organisasjonen.

Ved ekstra store samlinger av mennesker, ansatte eller kunder, kan man i tillegg ha sammenleggbare konferansebord som hentes frem ved anledning. Disse kan enkelt lagres i bulk og tar ikke for mye plass. Disse passer bra for bedrifter og organisasjoner som ikke har så stor plass.

Farger og lyd

De fleste bedrifter og organisasjoner ender opp med trefargede, sorte, hvite eller grå konferansebord. Mange har lykkes med å bryte dette mønsteret ved å velge farger på konferansebord og andre kontormøbler. Farger vil kunne trigge ulike følelser og egenskaper hos møtedeltakere. For eksempel vil noen farger kunne skape en mer kreativ atmosfære. 

Det å skape et møterom som inspirerer fører også utvilsomt til flere spennende ideer og gode samtaler over konferansebordet.

Støy, lyd og akustikk er en utfordring i enkelte kontormiljøer. Tekstiler blir ofte benyttet for å dempe lyd, men også størrelsen på konferansebordet vil kunne påvirke akustikken. Gjenklang og unødig støy vil føre til irritasjon og mindre fokus og produktivitet.

For å øke entusiasmen og engasjementet i bedriften din så bør man jobbe for mer aktive møter, samt jobbe for å skape en mer spennende atmosfære. Da må også møterommene og de tilhørende møbler gjenspeile dette. Husk at miljøet skal være behagelig og at konferansebordet skal være det sentrale punktet i dette miljøet.

Det er viktig at man kan bevege seg rundt i rommet og at man gjerne kan ha et konferansebord som kan heves og senkes og som blir ei øy deltakerne samles rundt.

Dette øker innsatsen, pulsen, interessen og engasjementet for møtene.

Når man merker at møter mister litt av intensiteten kan man heve konferansebordet slik at man må stå, og tilsvarende om det blir for mye energi og mas, så kan man roe ned møtet ved å senke bordet til sittestilling.

Kvalitet og materiale 

Inventumkjeden tilbyr runde, firkantede, rektangulære og sammenleggbare konferansebord. Du forteller hva du behøver og vi finner løsningen sammen med deg.

Videre tilbyr vi sammenleggbare konferansebord som passer til bedriftssamlinger som nevnt tidligere, eller til seminarer og kurs. Vi har også enklere konferansebord for møterom eller mer ekstravagante møtebord med el-panel.

Om du forteller oss om møterommet ditt eller om hvilke tanker dere har om konferanserom og konferansebord, så skal vi finne en skreddersydd løsning til deg eller dere.

Konferansebordet er en så sentral del av møterommet, at vi anbefaler deg å bruke god tid på beslutningen.

Det ideelle møterommet

Inventumkjeden lover gode konferansebord for å sikre de gode møtene! Samhandling og prosjekter er blitt en vesentlig del av de fleste bedrifter og organisasjoner, og møterommene er sentrum av dette.

Inventumkjeden har et bredt tilbud av konferansebord som dekker de aller fleste behov. Vi har konferansebord til arbeidsmøter, workshops, konferanser, styremøter og større prosjekter. Vi tilbyr konferansebord i ulike størrelser og med forskjellige materialer. Inventumkjeden leverer både til små grupperom og store møterom. 

Vårt brede sortiment hjelper dere å skape gode innendørsmiljøer for møter, kurs og konferanser. Våre konferansebord står seg godt alene, men kan også kobles sammen til større konferansebord.

Som vi har vært inne på så er ikke et konferansebord bare noen bein med ei bordplate oppå. Teknologi er en sentral del i alle møter og enkle løsninger for tilkobling av skjerm, prosjektorer og annen elektronikk er viktig.
Flere av våre bord har også strømuttak for å koble til PC, Mac eller telefonladere. Et møterom er ofte både møteplassen for interne møter og møteplassen mot kundene og verden. I dag så er det helt avgjørende at teknologien virker og at den er tilpasset resten av inventaret, deriblant konferansebordet.

I Inventum følger vi hele tiden med på utviklingen hos våre leverandører, og skulle det komme konferansebord med nye løsninger som effektiviserer og forbedrer møter, så vil vi være de første til å tilby dette til våre kunder. Vi er i stadig dialog og kontakt med både kunder og leverandører om fremtidens behov for kontormøbler og deriblant konferansebord. Vi tror på stadig flere integrerte løsninger mellom møbler og teknologi og den utviklingen skal vi være en del av

Vi nevnte tidligere muligheten for hev og senk av konferansebordene når man har møter. Det fører til en bedre dynamikk, økt kreativitet og mer engasjement. Aktivitet fører til mer aktivitet. Endring av høyde på et konferansebord gjør også at man møtes på en annen måte.
75 cm er for eksempel anbefalt om man sitter rundt bordet over tid. Om man øker med 15 cm på konferansebordet oppfordrer man til en dynamikk med både sittende og stående aktivitet under møtet.
Når vi har et konferansebord som er 105 cm så er vi over på ståbord. De har vi tidligere omtalt som ideelle for fleksible, impulsive og mer intense møter. Denne type konferansebord er også supre til smalltalk og en enkel prat over en kopp kaffe i fellesarealet.

Inventumkjeden har en rekke gode alternativ av disse ulike modellene. Ta en titt i nettbutikkene vår, eller ta kontakt med oss og vi vil komme tilbake til deg med tips om konferansebord og andre aktuelle møbler til møterommet ditt.

Inventums konferansebord

Veiledning er en vesentlig del av jobben vår. Valg av konferansebord handler om mer enn bare utseende. Omgivelsene dine på jobb påvirker både humør og arbeidsevne. Gode kontorer skaper trivsel og gir økt effektivitet. Det skal også være muligheter for individuelle tilpasninger av konferansebord til bedriftenes og avdelingenes ulike behov.
Derfor tilbyr Inventum en rekke løsninger for god fleksibilitet, kapasitet og plassutnyttelse som bidrar til den riktige atmosfæren.

Vårt salgsteam og vår kundeservice er parat til å hjelpe dere med spørsmål og rådgivning om kontormøbler, og rekvisita.

Vi kan kontormøbler og innredning av konferanselokaler, og vet at valget av konferansebord er viktig for deg.

Konferansebordet er hjerte i møteplassen og rundt dette bordet blir de sentrale beslutningene tatt og de viktige prosessene gjort. Derfor synes vi det er fint at vi sammen med dere finner et konferansebord som dere blir fornøyd med og som kan være en øy på møterommet i mange år.