Aktuelt / Alt til hjemmekontoret

Alt til hjemmekontoret

Skrevet av: Inventum

Publisert: 11.03.20 - Sist oppdatert: 03.11.20

I disse dager er det stadig flere som velger, eller blir nødt til å jobbe hjemmefra. Heldigvis gjør teknologien det mulig for mange å jobbe like godt hjemme som på kontoret. Hvordan får man et hjemmekontor som inspirerer til arbeidslyst og skiller mellom hjem og kontor? I Inventum vet vi at det finnes mange gode løsninger for å skape en hyggelig arbeidssituasjon hjemme. Her er våre tips!

Plassering

Hvis du ikke har et eget rom som egner seg som hjemmekontor kan du fortsatt lage en koselig arbeidsplass. Da kan det være fint å vurdere hvilke andre områder i boligen som ikke er aktivt i bruk. Har du et hjørne i stua eller på kjøkkenet, en stor gang, plass under trappen, eller en spiseplass som bare brukes ved spesielle anledninger? Når du har funnet et sted hvor du kan slappe av uten for mange distraksjoner kan du begynne å planlegge.

Planlegging

Den beste måten å legge til rette for effektivitet på er å forsøke å gjenskape kontorplassen man har på kontoret. Her må man planlegge og stille seg følgende spørsmål: Hvilke behov har du? Hvor stor arbeidsflate trenger du? Hvor mye oppbevaringsplass trenger du? Mange har en laptop som de kobler på en ekstern skjerm, i tillegg til å bruke tastatur og datamus. I tillegg velger mange å bruke et headset – spesielt hvis man er vant med åpne kontorlandskap. Dette er alle verktøy som gjør deg mer effektiv i arbeidstiden.

Bord og kontorstol

De viktigste møblene i et hjemmekontor er selvfølgelig en arbeidspult og en god ergonomisk kontorstol. Hvilken arbeidspult du skal velge kommer an på plassen og behovet. En god kontorstol er noe av det viktigste for et godt hjemmekontor. Husk at du skal sitte mange timer, med mindre du har en hev/senk-pult så du kan variere med å stå. Med en god kontorstol unngår du å bli fristet til å sette seg i sofaen eller på kjøkkenet.

Oppbevaring

De aller fleste vil ha behov for litt oppbevaring på hjemmekontoret. Her kan du utnytte veggen bak pulten til hyller og oppslagstavler. Dette er praktisk, men også en mulighet til å fremme kreativiteten. Det viktigste er at du selv blir inspirert. Men det er ikke alt man vil at skal stå fremme, og her kan det være lurt med et skap eller en skuffeseksjon. Du kan også bruke esker, kopper, kurver, krukker og permer for å ha orden i både papirer, penner, minnepenner, binderser og annet rekvisita. Finn et system som passer deg, som som gjør at hjemmekontoret ditt ikke bare blir en rotekrok i hjemmet.

Belysning

God belysning er viktig for å unngå hodepine og såre øyne. En arbeidslampe er fint å ha dersom man skal jobbe på arbeidsbordet, men ikke helt optimal hvis man skal jobbe på ekstern skjerm. Vi vil derfor anbefale å ha en blendefri vegg- eller gulvlampe i tillegg. Har du et vindu i nærheten så er det bare å åpne gardinene og slippe det naturlige lyset inn.

 

 

Relaterte produkter

Anbefalte saker:

Finansiering_nettbrett_hender

Finansiering

VÅR PARTNER INNEN FINANSIERING FINANSIERING AV UTSTYR TIL DITT KONTOR! Trenger kontoret en oppgradering? Skap et kontormiljø fylt med gode løsninger og funksjonalitet. — Du får mer arbeidsglede til en overkommelig månedspris! Sammen med vår samarbeidspartner Nordea Finans kan vi hjelpe deg og din bedrift med finansieringen av kontormøbler og annet utstyr. Nordea Finans tilbyr […]

Daniel Tana Finnmark

Inventum Finnmark, vårt nye og nordligste medlem

Vi er stolte over å ha fått et nytt medlem som i tillegg er vårt nordligste medlem! Inventum Finnmark er et nyoppstartet firma i Tana som leverer produkter og tjenester for bedrifter — «Alt til kontoret». Vi har tatt en prat med daglig leder, Daniel Hansen. Du har tidligere drevet kontoret i Tana i Finnmark […]

Forside Farger Kopi

Inventumkatalogen 2020/2021

Se katalogen vår her! Inventum Katalogen består av 76 sider med inspirasjon og nyttige produkter til kontoret, enten det er på jobben eller hjemme. Visste du at du kan leie møbler? Dette kan du lese mer om på side 20. Ønsker du å få tilsendt en katalog i posten? Kontakt din lokalforhandler eller vår markedskoordinator […]

Artikler

Til våre samarbeidspartnere

Verden er i en krevende situasjon, og det er også norske og internasjonale virksomheter. Inventum-kjeden har innført rutiner for å hindre smittespredning mellom kollegaer, kunder og samarbeidspartnere. Alle fysiske arrangementer avlyses, reisepolicy er fundamentert hos hvert enkelt Inventum-medlem,  det tilrettelegges for hjemmekontor for de medarbeidere det muliggjør. Vi gjennomfører fortrinnsvis møter digitalt og unngår å […]