Hjemmekontor

Tips til deg med hjemmekontor

Vi går atter en gang inn i en ny periode hvor mange må jobbe hjemmefra. Hvordan får man et hjemmekontor som inspirerer til arbeidslyst og skiller mellom hjem og kontor? I Inventum vet vi at det finnes mange gode løsninger for å skape en hyggelig arbeidssituasjon hjemme. Her er våre tips!

Plassering

Hvis du ikke har et eget rom som egner seg som hjemmekontor kan du fortsatt lage en koselig arbeidsplass. Da kan det være fint å vurdere hvilke andre områder i boligen som ikke er aktivt i bruk. Har du et hjørne i stua eller på kjøkkenet, en stor gang, plass under trappen, eller en spiseplass som bare brukes ved spesielle anledninger? Når du har funnet et sted hvor du kan slappe av uten for mange distraksjoner kan du begynne å planlegge.

Planlegging

Den beste måten å legge til rette for effektivitet på er å forsøke å gjenskape kontorplassen man har på kontoret. Her må man planlegge og stille seg følgende spørsmål: Hvilke behov har du? Hvor stor arbeidsflate trenger du? Hvor mye oppbevaringsplass trenger du? Mange har en laptop som de kobler på en ekstern skjerm, i tillegg til å bruke tastatur og datamus. I tillegg velger mange å bruke et headset – spesielt hvis man er vant med åpne kontorlandskap. Dette er alle verktøy som gjør deg mer effektiv i arbeidstiden.

Bord og kontorstol

De viktigste møblene i et hjemmekontor er selvfølgelig en arbeidspult og en god ergonomisk kontorstol. Hvilken arbeidspult du skal velge kommer an på plassen og behovet. En god kontorstol er noe av det viktigste for et godt hjemmekontor unngår du også å bli fristet til å sette seg i sofaen eller på kjøkkenet. Husk at du skal sitte mange timer, med mindre du har en hev/senk-pult så du kan variere med å stå. Her er noen gode alternativer dersom du ikke har hev-senk pult hjemme:

 

Oppbevaring

De aller fleste vil ha behov for litt oppbevaring på hjemmekontoret. Her kan du utnytte veggen bak pulten til hyller og oppslagstavler. Dette er praktisk, men også en mulighet til å fremme kreativiteten. Det viktigste er at du selv blir inspirert. Men det er ikke alt man vil at skal stå fremme, og her kan det være lurt med et skap eller en skuffeseksjon. Du kan også bruke esker, kopper, kurver, krukker og permer for å ha orden i både papirer, penner, minnepenner, binderser og annet rekvisita. Finn et system som passer deg, som som gjør at hjemmekontoret ditt ikke bare blir en rotekrok i hjemmet.

Belysning

God belysning er viktig for å unngå hodepine og såre øyne. En arbeidslampe er fint å ha dersom man skal jobbe på arbeidsbordet, men ikke helt optimal hvis man skal jobbe på ekstern skjerm. Vi vil derfor anbefale å ha en blendefri vegg- eller gulvlampe i tillegg. Har du et vindu i nærheten så er det bare å åpne gardinene og slippe det naturlige lyset inn.

Husk at du også kan kontakt din lokale Inventum forhandler for gode tips og råd før du kjøper. Lykke til med hjemmekontoret!

 

Relaterte produkter