Ansatte i Inventum Øst

God kaffe = gode skatteberegninger?

Det ble topp stemning og skåling i kaffekoppene da bekreftelsen endelig kom. Inventum skal levere kaffemaskiner til alle Skatteetatens kontorer i Norge!

I lengre tid har Inventum Øst jobbet med et større anbud på kaffemaskiner. Den 16. mai gikk karensperioden ut, og de kunne endelig slippe jubelen løs på kontoret! I anledningen tar vi et lite kaffeslabberas og en prat med Lars Bergengen og Dag Erland Fosnes fra Inventum Øst.

Skål
Positive kaffedrikkere! F.v. Lars Bergengen, Erlend Lekang og Dag Erland Fosnes. Foto: Inventum Øst.

Hvordan har arbeidet vært?

–  Det har vært mye jobb og veldig tidkrevende. Mange medlemmer i kjeden har vært involvert, så dette har vært et positivt felles prosjekt i Inventum. Vi måtte være sikre på at vi kunne klare å levere til alle Skatteetatens 54 lokasjoner over hele landet, fra Kirkenes i nord til Kristiansand i sør. Og det klarte vi, sier Dag Erland med et smil. Det er rundt 230 maskiner som skal skiftes ut i perioden, og muligens et større antall i Oslo etterhvert.

– Vi ser at det er få som kan svare på store nasjonale anbud som dette, men det kan vi i Inventum.
Lars Bergengen.

Hvordan var omstendighetene da dere fikk gladmeldingen?

– Vel, vi visste at karensperioden gikk ut 16. mai, så det ble en ekstra fin 17. mai i år, for å si det sånn! Det er jo alltid hyggelig å få slike beskjeder, og veldig stas for både oss og kjeden.

 – Vi skriver jo også veldig mange anbud i løpet av et år, men taper jo dessverre flere enn vi vinner. Slik er jo anbudslivet. Derfor smaker det ekstra godt å vinne på et såpass stort prosjekt. Vår styrke i prosessen var at det var veldig få konkurrenter som klarte å dekke hele landet med support og drift slik som vi Inventum kan, sier Lars.

Hvilke kaffemaskiner skal leveres?

– Bonamat 310 Touch. Dette er maskiner som har et godt utvalg drikker, er veldig gode på driftsikkerhet og er brukervennlige for funksjonshemmede. I tillegg benytter våre maskiner papirfilter fremfor de typiske polyesterfilterene, og det er jo i tråd med hva helsemyndighetene har anbefalt i nyere tid. Papirfilter fjerner mer av det usunne kaffefettet, og det ser vi at mange er opptatt av.

Pho Pro Freshground 310 Touch Black Rw
FreshGround 310 Touch, Kilde: https://www.bravilor.com/

Hvordan blir arbeidet med oppdraget fremover?

– Vi jobber nå med logistikken med hensyn til Skatteetatens kravspesifikasjon. Det viktigste for oss er at kunden og alle våre medlemmer blir godt fornøyde med oppdraget. I tillegg venter også nye nasjonale anbud, så vi skal ikke hvile lenge på laurbærene ihvertfall, smiler Lars. – Vi ser at det er få som kan svare på store nasjonale anbud som dette, men det kan vi i Inventum. Så vi er godt rustet for nasjonale anbud, og det er jo veldig bra.

Tror dere god kaffe gir bedre skatteberegninger?

– Hehe, vel, det virker å ha en positiv effekt på oss privatpersoner ihvertfall. Så da får vi håpe det fungerer like godt for etaten også.

Kaffebønner helles over Lars Bergengen.
Får ikke nok av god kaffe! F.v. Dag Erland Fosnes, Lars Bergengen og Erlend Lekang. Foto: Inventum Øst.

Vi takker for praten, og ønsker de lykke til med nytt oppdrag og kommende anbudsrunder.

Kunne du også tenke deg en kaffemaskin til kontoret? Vi vet at det både kan skape trivsel og ekte arbeidsglede, så ta gjerne kontakt med din lokale forhandler for en hyggelig kaffeprat.