Farget glassbygg i solnedgangen

Krydre kontoret med glade farger!

Det er lett å gå for hvit, beige, grått eller andre nøytrale farger som man tror “treffer alle”. Men kanskje du burde tenke mer fargerikt når du velger farge på interiør, vegger eller kontorutstyr? Forskjellige farger setter nemlig også forskjellige stemninger. Farger er et veldig enkelt grep for å skape ekte arbeidsglede!

Kontorarbeider på smartelefon

Her er en rask oversikt over hva farger gjør med deg:

Gul – forbundet med emosjonell velvære og glede. Gul er også sterkt forbundet med kompetanse og faglig styrke. Og, kremt, kanskje er det ikke tilfeldig at nettopp gul er Inventums egen profilfarge? Gult er kult!

Grønn – vekst, helse og miljøbevissthet er det vi forbinder med grønn. Vi snakker tross alt om selve naturfargen. Det er nok også grunnen til at mange liker grønt, og det skjønner vi godt.

Oransje – kreativitet og energi. Vil du skape et miljø hvor du får maks ut av medarbeiderne og deres skapende evner? Da er oransje fargen du bør gå for!

Rød – kjærligheten og lidenskapens farge. Men den er også forbundet med makt og energi. En på mange måter symbolmettet farge, så bruk den med varsomhet. Men at rød gjør noe med oss, det er ganske sikkert.

Library With Individual Study Area

Sort – “sofistikert” og “dyrt” er stikkord som dukker opp rundt sort. Bruk gjerne fargen, men pass på å balansere med andre farger som skaper god energi og kontraster.

Blå – “businessfargen” for mange. Blått er fargen som er best likt uavhengig av kjønn. Den oppleves maskulin og er forbundet med kvalitet og soliditet. Blått gir assosiasjoner til himmel og vann, og virker beroligende. Husk på at blå fargetoner gir et kjølig uttrykk.

Lilla – ekstravagant, luksus, modighet og magi forbindes med dette fargetema. Lilla stimulerer kreativitet og skaper en harmonisk balanse mellom det energiske rød og det avslappende blå. Prøv en kombinasjon av lilla og den komplimentære gul!

Til glede for både kunder og ansatte
Husk at farger i hverdagen kan øke både trivselen til de som jobber på kontoret, og inspirere kundene som besøker kontoret ditt. Vi håper du har blitt inspirert til å friske opp kontoret! Spør gjerne din lokale Inventum forhandler for gode råd og tips rundt farger på ditt kontor.