Laughing Businessman With Laptop Celebrating Birthday In Office

5 tips for å skape glede på hjemmekontoret

Opplever du hjemmekontortilværelsen som noe ensformig? Her kommer 5 tips til å krydre arbeidsdagen, spre glede og øke samholdet blant dine kollegaer!

1) Utfordre dine kolleger i gjett-hva-jeg-tegner

Ikke alle er like flinke å tegne, og det kan i enkelte tilfeller bli hysterisk morsomt! Hvordan ville du for eksempel tegnet en grillet kylling, et fengsel eller en brannbil? Skribbl.io anbefales for en artig stund med dine kollegaer! Man kan her også opprette egne spill og bestemme hvilke ord deltakerne skal tegne.

Spillet krever ingen registrering. Skriv inn navn, tilpass din karakter og velg “create private room”. På neste skjerm får man en privat link som kan deles i videomøte med dine kollegaer.

Skribbl Io

2) “Walk and talk”

Hvorfor sitte alene når man kan ta med seg kaffekoppen og gå en frisk morgentur med kollegaene? Kjør møtet gående i frisk luft og med god avstand. Dette er et godt tiltak for å redusere mengden alenetid på hjemmekontoret, øke sosial trivsel, og ikke minst være et friskt pust for samholdet på arbeidsplassen.

“Walk and talk” kan naturligvis også gjøres alene og digitalt med kollegaene på øret. Spesielt dersom man ikke trenger å notere eller se en presentasjon.

Om dere vil ta gåturen til det neste nivået, registrer et lag på dytt.no og konkurrer med andre lag om å gå lengden av Norge på langs – eller hva med å bestige Galdhøpiggen? Sammen tar dere hverandre til uante høyder!

Walk & talk med to kvinnelige kollegaer med takeaway kaffekopper

3) Det er tid for QUIZ!

Enten man vil ha det gøy eller oppfordre til sunn konkurranse i bedriften er Kahoot et godt alternativ. Kahoot tilbyr gratis quiz for opp til 10 deltakere og har et veldig stort antall quiz å velge i. Men det morsomste er kanskje å lage sitt helt eget, med morsomme fakta og bilder av ansatte – eller kanskje mer relevante spørsmål om deres fagfelt?

Man oppretter enkelt et quiz ved å gratis registrere seg her. Når man så har opprettet et quiz deler man skjermen sin i et videomøte, og alle deltakere kan deretter delta på sin smarttelefon ved å gå til Kahoot.it og taste inn quizets pinkode.

Om du heller vil kjøre en god gammeldags quiz på PowerPoint, vil det garantert slå like godt an! Deltakerne noterer svarene underveis og på slutten går dere gjennom de riktige svaralternativene og kårer vinneren!

Hender som holder mobil og spiller Kahoot

4) Digital fredagspils eller lønningspils

For å bøte på mindre menneskelig kontakt gjennom arbeidsuken, kan både kolleger og arbeidsgiver invitere hverandre til en digital prat og god drikke. Dette kan være en fin arena for å lufte tanker både rundt jobb, fritid, hobbyer og det som foregår i det daglige, uansett hva man skulle ønske å drikke på.

Digital lønningspils og snacks med kollegaer

5) Digital teambuilding i Counter-strike GO

Det finnes knapt en eneste gamer som ikke kjenner til Counter-strike. Her spiller man på lag, og det er alltid to sider som kjemper mot hverandre. Terrorister mot anti-terrorister. Spillet er for voksne, men her snakker alle sammen i spillet for å støtte hverandre, finne gode strategier og gi hverandre oppgaver. Det er heller ikke uvanlig med både ros og ris, men dette er en spennende og fin måte å bygge relasjoner samt lagfølelse på. Blir laget godt nok, er det til og med mulig å delta i både nasjonale og internasjonale konkurranser.

Mannlig gamer som heier

Bonustips: Digital maling og morro!

Sett av en sosial og svært annerledes kveld med dine kolleger! Paint’n Sip Digital sender dere en malepakke hjem i posten med alt dere trenger, møt opp til avtalt tid i det digitale møterommet, skål og slipp kreativiteten løs!

Dame som maler og smiler Paintn Sip

Vi håper noen av disse tipsene gav mersmak til å krydre hverdagen og styrke samholdet i disse vintertider på hjemmekontor.

Husk at det er ekstra viktig å ta vare på både den mentale og den fysiske helsen når man sitter hjemme! Og om du trenger en oppgradering av hjemmekontoret med et hev-senk-bord eller andre ergonomiske løsninger, ta gjerne en prat med oss i Inventum!