Cover Økonomi

Lønn er ikke alt – goder og fordeler som holder på attraktive ansatte

I dagens samfunn er det stor kamp om de beste hodene. Attraktive ansatte får stadig vekk tilbud, så skal du beholde dine ansatte må du tenke på mer enn bare lønn! Det må også litt ekte arbeidsglede til!

 

Fleksitid

Tidsklemma i hverdagen er en typisk stressfaktor for mange. Er man i småbarnsfasen skal barna følges til barnehage og skole, arbeidsoppgavene hoper seg opp og samtidig skal man rekke barnehage og SFO før stengetid. Middager og trening for store og små skal følges opp før kveldsmaten og tannpuss venter. Fleksitid kan derfor være til stor hjelp for mange. Om de ansatte får fleksibilitet rundt sin egen arbeidstid, kan det bidra til at de vil jobbe videre hos nettopp deg.

 

Ergonomi

Å jobbe med riktige verktøy er ikke bare viktig for god helse, det bidrar også til å skape gode arbeidsforhold og arbeidsglede. Må de ansatte jobbe med gammelt utstyr og kontormøbler som ikke er tilpasset deres fysiske forutsetninger? Ja, da kan det bety lange sykemeldinger. Eller enda verre, jobbskifte.

Vi kan ikke hjelpe deg med verktøy for snekkerarbeid o.l, men om arbeidsplassen din har behov for gode kontormøbler kan Inventum potensielt hjelpe deg med å beholde dine ansatte.

Ergonomisk Whatsapp2 0 Nordic Wool Rød Kule
Backapp 2.0 stol – Inventumkjeden.no

Kjøregodtgjørelse

Om arbeidstaker bruker privat bil i arbeidssammenheng er det på tide å betale vedkommende kjøregodtgjørelse, dersom du ikke allerede gjør det, da. Bompengeavgifter likeså! Husk på at arbeidsreiser er skattepliktig, mens yrkesreiser (der fremkomstmiddel blir brukt i forbindelse med jobboppdrag) er skattefritt.

 

Utvidede forsikringsordninger og pensjon

Har dine ansatte gode forsikringsordninger eller må de ta opp de fleste ordninger privat? Det kan være til stor hjelp om man får dekket flere forsikringstyper, der dekning og dekningsgrad stiger over minstekrav.

 

Tilgang på aviser og tidsskrifter

Selv om ikke alle nyheter er like lystbetont, så er det mange ansatte som finner glede i aviser og annet lesestoff. Trivselen på arbeidsplassen kan bli bedre om de ansatte har tilgang til aviser o.l. Det er ofte de små tingene som hjelper å holde på dine arbeidstakere!

 

Kunnskap og ferdigheter

Mange ansatte liker å investere tiden sin i å bli en bedre versjon av seg selv. Tilgang på kurs, seminarer og utdanningsmateriell kan bidra til å holde på dine ansatte. Om de også får bruke noe av arbeidstiden til faglig påfyll som kommer bedriften til gode, desto bedre. En vinn-vinn-situasjon!

 

Hyggelige lokaler

Det er ikke så vanvittig mye som skal til for å løfte omgivelsene; litt nye lystbetonte og energiske farger på veggene, litt flere grønne planter og noen motivasjons-/verdi-ord i stort format kan gjøre underverker. Luften i lokalet blir også bedre av grønne planter, og kanskje vil du se dine ansatte blomstre også?

 

Felles lunsj og mat-sponsor

Å spise sammen kan skape ekstra arbeidsglede. Enda gledeligere kan det bli om arbeidsgiver dekker noe av lunsj-utgiftene. Mat er dyrt i Norge, så å få noe avdet dekket av arbeidsgiver kan gjøre underverker for de ansatte. Spandér noen av hverdagens lunsjer, og du vil se at de ansatte vil bli mer lojale til arbeidsplassen din!

 

Dekket utgifter til hjemmekontor

I disse tider er hjemmekontor en del av hverdagen. Arbeidstaker vil sette stor pris på om en del av utgiftene til hjemmekontor havner på arbeidsgivers regning. Rett og rimelig også i grunn, for ellers vil det være den ansatte som bærer kostnadene for kommunikasjon og internett.

 

Ikke glem arbeidsglede

I Inventum mener vi at dersom man dyrker ekte arbeidsglede på enhver arbeidsplass, og i tillegg tilbyr de ansatte rettferdige goder og vilkår, så har man en god oppskrift på suksess.

Husk; vi mennesker er sosiale vesener. Vi trives best når vi kan dyrke gode relasjoner og finne mening i arbeidet. Så om du finner gnisten som skaper glede, så skal du se at de ansatte også ikke kun ser på lønn når de velger et sted å slå seg til ro.