Cover Beplantning

Trivsel på arbeidsplassen? Tenk grønt!

Arbeidsplassen er et av de stedene man befinner seg mest i løpet av en dag. Noen har deler av arbeidsdagen utendørs, mens mange er mye innendørs. Uansett arbeidshverdag; du skaper arbeidsglede om du fyller kontorene med planter!

Bedre trivsel

Beplantning innendørs kan bidra til både mindre stress, mer effektive arbeidstakere og færre sykemeldinger. Bare pass på å velge allergivennlige alternativer!

Planter kan bidra til å myke opp lokalene og fungere som en god kontrast mot både hvite og mørke kontorflater. Arbeidstakere kan få en boost av indre ro om de omgir seg med litt av naturen innendørs.

Female Business People Working At Table In Office

Trivsel er også en forutsetning for blide og velfungerende ansatte. Når vi vet at planter bidrar til en hyggeligere arbeidsplass, er det lurt å gå til innkjøp av nye planter først som sist. Planter kan i tillegg også være et godt alternativ for romdeling!

Hos Inventumkjeden kan du kjøpe Götessons kunstig plante, som kan fungere utmerket i den hensikt.

Kontorplanter Gotessons

Støy og romklang

Har du noen gang opplevd at de ansatte klager på mye støy i arbeidslokalene? Dette kan faktisk også planter bidra til å dempe. Hvorfor ikke gjøre lokalene både grønnere og mer lyddempet, fremfor støyreduserende øreklokker neste gang?

Man må ikke nødvendigvis fylle alle tilgjengelige arealer med planter. De ansatte kan få et lystigere sinn og bli mer våkne av å ha en enkel plante på sin kontorpult. Bare pass på og ikke kjøp for stor plante. Det er greit å ha plass til både kaffekoppen, laptopen og avtaleboken. Götessons kunstig plante orkide kan være et flott alternativ for å gjøre kontorplassen sin litt triveligere.

P 160010 Orkide Phalaenopsis Gotessons

Kunstige planter har fått et dårlig rykte, men om man velger noe av litt kvalitet er det neimen ikke lett å se forskjell. Dessuten slipper man å bekymre seg over stadig vanning, riktig belysning, mye stell og bøss. Kostnadsmessig kan det også være gunstig, da ekte planter ofte har litt kortere levetid.

På arbeidsplasser som krever kreative prosesser er det en stor fordel med beplantning; det bidrar til økt kreativitet. Ved intense runder med kreative prosesser har kropp og hjerne en tendens til å bli slitne. Da er det kjekt å vite at planter også faktisk kan bedre nattesøvnen.

Nå har vi snakket mye om de ansattes ve og vel, men om dere får jevnlig besøk av kunder er det verdt å ha dem i tankene også!

Bruk planter aktivt for å livne opp entre, velkomstarealer og møterom. Skap et ekstra godt førsteinntrykk – da er planter veien å gå. Energiske og fornøyde kunder eller samarbeidspartnere vil tross alt komme tilbake til steder de trives!

Arbeidsglede for alle

Involver gjerne de ansatte når du vurderer innkjøp av levende planter, men kjør gjerne en demokratisk prosess rundt endelige avgjørelser. Da vil alle ansatte føle seg involvert, og få mulighet til å forme sitt eget arbeidsmiljø.

Husk at trivsel på arbeidsplassen sporer an til ekte arbeidsglede og fornøyde ansatte!